Dier&Recht start meldpunt voor baasjes en fokkers
Bekijk de webversie

Dier&Recht opent meldpunt voor rashonden met epilepsie

Beste Marion,

Vanaf vandaag kunnen eigenaren van een rashond met epilepsie deze registreren bij ons openbare meldpunt. Met dit meldpunt willen we het aantal honden dat lijdt aan deze ziekte sterk terugdringen.

Vreselijke ziekte
Epilepsie is een akelige en ingrijpende ziekte. Door inteelt komt de aandoening veel voor bij rashonden. Eén op de twintig bordercollies lijdt eraan en zelfs één op de tien Drentsche patrijshonden!

Kans op erfelijke epilepsie eenvoudig te verkleinen
Door niet te fokken met zieke honden en hun ouders, broers en zussen, kan de kans op de ziekte enorm worden verkleind. De centrale registratie van honden met epilepsie is daarbij van groot belang.

Meldpunt voor (toekomstige) baasjes en fokkers
Fokkers weten niet altijd of hun honden pups met epilepsie hebben voortgebracht. Ons meldpunt brengt daar verandering in met een centraal overzicht van honden die een risico vormen. Fokkers kunnen die honden uitsluiten van de fok. En wie van plan is om een hond te kopen, kan op het meldpunt zien welk ras – of welke hondenfamilie binnen een ras – je beter kunt vermijden. 

Samenwerking is belangrijk
In de strijd tegen erfelijke epilepsie is het noodzakelijk dat alle betrokken partijen samenwerken. Naast hondeneigenaren moedigen we daarom ook fokkers en dierenartsen aan om gebruik te maken van het meldpunt.

Help je mee om epilepsie zoveel mogelijk te voorkomen? 
Deel het meldpunt! Alleen samen krijgen we epilepsie onder controle.

020 - 280 78 06
info@dierenrecht.nl | www.dierenrecht.nl

   
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid